Community Center, Dog Park

Slide 1
Slide 2
Slide 3
Slide 4
Slide 5
Slide 6
Slide 7

The proposed concept for Community Center and Dog Park is intended to have a unique urban energy. It stands apart from other surrounding buildings yet is completely integrated into its neighborhood to serve the community. In concept it is intended to create a cultural and social place inherent in Venice and enhancing functions as it improves public life and brings the community together.

The site elements have organic shapes as the building encompasses an exterior space with open glass facing the Dog Park with a continuous veranda. Visitors inside can look out; those outside can look in.

All canopies of roof and gazebos will be covered with solar panels to generate energy and provide shading. The site draws the cool Pacific Ocean breeze.